Greetings from Ireland!


Lähdin suorittamaan Job Shadowing-vaihtoa Dubliniin D.A.L.C-keskukseen. (Dublin Adult Learning Center). Keskus tarjoaa yksilö- ja ryhmäkoulutusta niille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea ja opetusta lukemiseen, kirjoittamiseen ja tavaamiseen. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Keskus tarjoaa myös luku- ja kirjoitustunteja niille, joiden äidinkieli ei ole englanti. He käyttävät asiakkaistaan nimitystä "learners", joita heillä käy vuodessa n. 500. 

D.A.L.C
Päivä alkoi henkilökunnan kokoontumisella D.A.L.C keskuksessa. Tapaamisessa käytiin läpi viikko-ohjelmaa ja pääsin jo heti esittelemään heille Valo-Valmennusyhdistyksen toimintaa. 

Tapaamisen jälkeen lähdettiin henkilökunnan ja oppijoiden kanssa tutustumaan Irlannin parlamenttiin (Oireachtas). Irlannissa parlamenttia johtaa pääministeri eli Taoiseach. Virassa toimii tällä hetkellä Leo Varadkar. Irlannin presidenttinä toimii Michael D. Higgins. Käynti parlamentissa oli sekä minulle että oppijoille varsin mielenkiintoinen ja opettavainen. 

Minut kutsuttiin myös osallistumaan henkilökunnan koulutukseen. Koulutuksen piti Tom O’Brien, joka tituuleeraa itseään ”Herbalist of Mental Health”. Koulutuksessa keskusteltiin ihmisen kokonaisvaltaisuudesta. Irlannissa mielenterveysongelmien hoitoon tarjotaan usein metadonia, joka on johtanut lääkeriippuvuus ongelmiin. Minuun teki vaikutuksen irlantilaisten avoin suhtautuminen luonnonmukaisiin hoitovaihtoehtoihin, tietoisuuden merkitykseen sekä mindfullnes-tekniikoihin.

Päivän päätteeksi osallistuin ESOL tunnille (English for speakers of other languages). 
Tunnilla opeteltiin erilaisia sanoja tavauksen avulla, korostaen ääntämistä. Ryhmässä oli monta eri kansalaisuutta ja eri-ikäistä oppijaa. 

Beginners group
Seuraavan päivän aloitin osallistumalla aloittelijoiden tunnille. Aloitimme keskustelemalla eilisestä vierailusta parlamenttiin ja kävimme läpi demokratian periaatteita sekä kuinka politiikkaan voi vaikuttaa. Vertailimme Irlannin ja Suomen yhteiskuntia ja kulttuuria. Ehdimme myös opiskella englantia mm. lukemalla mainoksia ja erilaisia tekstipätkiä. He myös kertoivat minulle, kuinka harjoittelevat virastotilanteita näyttelemisen kautta, niin että vuorotellen jokainen saa esittää virkailijaa ja asiakasta. 




Ihmiset niin Irlannissa kuin keskuksessa ovat olleet hyvin ystävällisiä ja auttavaisia. Monet keskuksessa käyvät kärsivät monista sosiaalisista ongelmista ja silti he jaksavat hymyillä, oppia ja olla iloisia! 

So far So Good! 








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa