Keskiviikko Belgiassa


Kolmas päiväni Belgiassa alkoi sillä, että tapasin Kristofin toimistolla. Kristof tituleeraa itseään nimellä Digimaat (”Digikaveri”) ja hän auttaa kollegoitaan tietotekniikkaan liittyvissä ongelmissa. Hän myös koittaa saada kollegansa käyttämään mahdollisimman paljon tietotekniikkaa hyödykseen opetuksessa esimerkiksi etsimällä hyviä sovelluksia ja auttamalla näiden käytössä. Oli hieno huomata, että Kristof kamppailee vähän samanlaisten asioiden kanssa kuin minä, eli on vaikea saada joitain ihmisiä käyttämään ja hyödyntämään tietotekniikkaa enemmän. Kristof kertoi, että heillä on tarkoituksena julkistaa oma sisäinen ”tv-kanava” eli sivusto jonne ladataan videoita. Sivuston nimi on TVBrusselleer. Sivustolle he tuottavat materiaalia työntekijöistään, joten sieltä on helppo tutustua siihen mitä kukakin tekee ja miksi. Tämän lisäksi sivustolle on tarkoitus tehdä ohje-videoita esimerkiksi laitteiden käytöstä. Mielestäni tämä on varsin hieno idea, joskin alkuun työläs. Minullekin suotiin kunnia nauhoittaa oma video kyseiseen sivustoon, jossa esittelin itseni hollanniksi ja tämän jälkeen kerroin työstäni ja vierailustani englanniksi.

Videon teon jälkeen lähdimme tutustumaan uuteen paikkaan, jossa Kristof opetti tietotekniikkaa yhteistyöorganisaation ihmisille. Kyseinen yhteistyöorganisaatio oli nimeltään T.W.I. ja he toimivat pääasiassa kehitysvammaisten kanssa. Kyseinen organisaatio työllistää kehitysvammaisia oikeisiin töihin. Ennen liittymistä Kristofin pitämälle kurssille sain kunnian tutustua T.W.I. toimintaan ja nähdä kuinka tärkeää työtä hekin tekevät. Osa työpaikoista on heidän tiloissaan ja osa ihan heidän kanssaan yhteistyössä toimivien yritysten tiloissa. Työt olivat ajateltu siten että ihmiset pääset tekemään oikeita töitä, joihin he omalla tahdillaan hyvin kykenevät ja että heille maksetaan tästä normaalisti palkka. Toiminta on osittain valtion tukemaa. IT-kurssilla käsiteltiin tietokoneen peruskäyttöä ja yllättäen aiheet koskivat osittain Suomea. Kurssilaiset ensin miettivät kysymyksiä minulle ja sitten he käänsivät ne google-translatea käyttäen ”Suomeksi” ja laittoivat ne minulle sähköpostilla, johon minä vastasin google-translatea käyttäen hollanniksi.  Tälläkin kurssilla selvästi välittyi opettajien halu auttaa ihmisiä ja oppilaiden iloisuus ja halu oppia asioita.

Iltapäivällä sain nauttia turistikierroksesta Brysselin keskustassa kolmen paikallisen kollegan kanssa, joista turistikierroksen vetäjänä toimi Karen, joka vapaaehtoisesti vetää opastuskierroksia lapsille. Sain aika hyvän katsauksen Brysselin historiaan ja muutamaan kuuluisimpaan nähtävyyteen ja tämän jälkeen pääsin maistamaan perinteistä Belgialaista liharuokaa. Taas tuli nähtyä ja koettua paljon hienoja ja mielenkiitoisia asioita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Social Firms Europe CEFEC Academy ja konferenssi 15.-20.9 Lissabon, Portugali

Job shadowing-matka Irlantiin

Käytännönläheistä osaamisen kehittämistä ja kansainvälistä yhteistyötä Espanjassa