Maanantai Belgiassa.

Belgian vierailuni Brusselleerin vieraana alkoi maanantai aamuna yhdeksältä. Aamupalan jälkeen lähdin kävelemään rauhakseen ensimmäiseen tutustumiskohteeseen Huis van het Nederlands. Siellä minut vastaanotti Annelies, joka on tulossa jossain vaiheessa Suomeen vastaavalla Job Shadowing-jaksolle. Hetken aikaa Anneliesin kanssa juteltua pääsin seuraamaan Majidin pitämää ICT-kurssia. Kurssi oli suunnattu varttuneemmalle väelle ja sen tarkoituksena oli perusteiden opettaminen. Kurssin alkupuoliskon aihe oli ”Hoe kan je de krant lezen op het internet?”, eli sanomalehden lukeminen internetistä, Noin parin tunnin jälkeen kurssilla pidettiin pienehkö tauko, jonka jälkeen käytiin läpi sähköpostiasioita, siten että Majid näytti tykiltä asioita sekä kyseli samalla kurssilaisilta näistä. Tämän jälkeen jokainen itse harjoitteli sähköpostin käyttöä.

Kurssin jälkeen kävin muutaman kollegan kanssa syömässä kyseisessä rakennuksessa sijaitseessa kahvilassa. Ruokailun jälkeen matkani jatkui kohti Brusseelleerin toimistoa. Toimistolla ei kuulemma juuri järjestetä kursseja vaan siellä on enemmän hallinnollista puolta sekä opettajilla työtilaa, jossa voivat tehdä työtä kurssien vetämisen ulkopuolella. Toimistolla juttelin lisää Anneliesin kanssa hänen toimenkuvistaan jonkin aikaa. Tämän jälkeen sain jutella Pieterin kanssa, joka vastaa heidän organisaation ICT-asioista. Pieter kertoi kattavasti heidän nykyisestään järjestelmästä ja miten siihen päädyttiin. Oli mielenkiintoista nähdä kuinka eri tavalla he ovat omat järjestelmänsä luoneet ja mitä he hyödyntävät toiminnassaan. Muutamia vuosia sitten he olivat tehneet ison muutoksen ja luopuneet Windows-koneista ja -palvelimista ja siirtyneet Googlen ja Chromebookkien käyttöön.

Lopuksi tapasin nopeasti johtohenkilöitä ja annoin tuliaiseni heille! Päivä oli erittäin antoisa ja odotan innolla mitä huominen tuo tullessaan. Huomenna olisi tarkoitus tutustua lukemisen, kirjoittamisen sekä kielen opettamiseen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa