Teaching in D.A.L.C

Valmistautumista Learning-festivaaleihin

Kuluneen viikon aikana olen päässyt seuraamaan monen eri opettajan oppitunteja ja keskustelemaan heidän kanssaan opetusmetodeista. Yhdistävä tekijä oppituntien välillä on se, kuinka he aloittavat ja lopettavat sessiot. Tunnin alkaessa kysytään jokaiselta oppijalta, kuinka he voivat ja onko heillä jotain mielen päällä. Tunnit he lopettavat kysymykseen ”Did everybody get a chance to speak?”, varmistaen että jokainen kokee tulleensa huomatuksi ja kuulluksi.

Erittäin tärkeää on varmistaa oppimistilanteiden turvallinen ja luottamuksellinen ympäristö. Aikuiset ihmiset tuntevat suurta häpeää osaamattomuudestaan ja ryhmäytymisen yhteydessä pyritään päästämään peloista irti, jotta oppiminen voi alkaa. Oppijat olivat erittäin
kannustavia ja auttavaisia toisiaan kohtaan. Kenellekään ei naureskeltu eikä ketään vähätelty, vaikka lähtökohdat olivatkin erilaisia.

Englannin tunnin teemana Suomi
Opetettavat asiat pyritään tuomaan lähelle oppijoiden arkea ja tuntien sisältöihin liitetään ajankohtaisia aiheita. Matematiikkaa opetellaan mm. rahan kautta ja lukemista päivän lehdistä. Yhden tunnin aiheena oli vierailuni vuoksi Suomi. Olin todella otettu siitä, kuinka he olivat selvittäneen faktoja Suomesta etukäteen sekä opettaja oli räätälöinyt kirjoitusharjoituksia suomeen liittyen.

Keskusteluissa opettajat nostivat tärkeiksi elementeiksi dialogin sekä arvokkaan kohtaamisen merkityksen. Mielestäni yksi opettaja puhui osuvasti dialogista käyttäen lausetta ”The art of thinking together”. Opettajilla oli aikaa pysähtyä jokaisen oppilaan kohdalle ja heistä paistoi aito välittäminen. Tarkkaillessani ympäristöä huomasin myös sen, ettei ihmiset kanna puhelimiaan mukana ja ole koko ajan tavoitettavissa. Tauoillakin opettajat keskustelivat toistensa kanssa huolehtien, että jokaisella on asiat hyvin ja jos kohdattiin jokin pulma, pyrittiin yhdessä se ratkaisemaan. Puhelimet pysyivät laukuissa.

Suomeen haluaisin tuoda mukanani kevään lisäksi kiireettömyyden tuntua sekä yhteisöllisyyttä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Social Firms Europe CEFEC Academy ja konferenssi 15.-20.9 Lissabon, Portugali

Job shadowing-matka Irlantiin

Käytännönläheistä osaamisen kehittämistä ja kansainvälistä yhteistyötä Espanjassa