Viimeinen päivä Belgiassa


😞
Tämä päivä oli astetta kevyempi, mutta kuitenkin varsin antoisa. Aamu alkoi Stefanien ja Charlotten vieraina Open Learning Centerissä, paikassa jossa ihmiset voivat tulla opettelemaan taitoja kurssin lisäksi. Opiskelijat varasivat itselleen ajan ja sitten he pääsivät OLC:hen täydentämään käymiensä kurssien tarjontaa. Opiskelijat saivat siis itse päättää harjoittelevatko he kielellisiä taitoja, tietokoneen tai tabletin käyttöä vai kielellisiä taitoja tietokoneen avulla. OLC oli ympäristönä hyvin samanlainen kuin oma pajaympäristöni. Eli ihmiset itse määrittivät mitä haluavat opiskella ja opettajat avustivat heitä siinä. Täälläkin hyödynnetti paljon tietokoneohjelmia ja verkosta löytyviä palveluita. Yhtenä esimerkkiänä Diglin, joka on tarkoitettu kielen opiskeluun. Digliniä on ollut kehittämässä myös Jyväskylän yliopisto, joten se on tarjolla myös suomenkielisenä.

Aamupäivän tauon aikana vaihdoin seuraavalle kielikurssille, jota piti Goedele. Tällä kurssilla opiskelijat kertoivat kotimaastaan asioita ja lukivat tekstejä. Heidän kielellinen osaaminen oli jo jonkin verran parempaa. Goedele hyödynsi tekniikkaa oppilaiden esityksissä näyttämällä kuvia kyseisiin esityksiin liittyen havainnollistamaan mistä esitystä pitävä oppilas puhui.
Lounaan jälkeen siirryimme toimistolle, jossa minä pidin esityksen omasta organisaatiosta kollegoille ja esityksen jälkeen kollegat kyselivät minulta eri asioita liittyen Suomen koulutusjärjestelmään, organisaatioomme ja Suomeen noin yleisesti. Työpäivän päätteeksi menen vielä viettämään vapaampaa aikaa kollegoiden kanssa.

Matka olisi voinut kestää pidempäänkin. Matka on ollut antoisa, kannatti lähteä! Jos itse mietit vastaavaan job-shadowing-jaksolle lähtöä, niin omien kokemuksien pohjalta voin suositella. Viikon aikana toki on tullut vastaan paljon kaikenlaista ihmeellistä, joten ottaa aikansa että saa ajatuksia jäsenneltyä. Uskon kuitenkin että olen saanut paljon asioita, joita voin tuoda työhöni tai ainakin kokeilla. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa