Vastavierailu Belgiasta

Valo-Valmennusyhdistyksessä saimme viime viikolla ilon vastaanottaa opettajan belgialaisesta kumppanioppilaitoksesta neljän päivän pituiselle Job Shadowing -jaksolle. Annelies työskentelee Brysselissä sijaitsevassa aikuiskoulutuskeskuksessa CBE Brusselleer, jonka koulutustarjonta keskittyy aikuisten perustaitojen parantamiseen (luku-, kirjoitus-, numero- ja digitaidot). Koulutuskeskus on sama, missä Valo-Valmennusyhdistyksen työpajaohjaaja Petteri vieraili aikaisemmin tänä keväänä! On mukavaa, että pystyimme vuorostamme esittelemään heidän työntekijälle omaa toimintaamme.

Annelies vietti ensimmäiset kaksi päivää Helsingin yksikössä, missä hän tutustui ja osallistui mm. PONNU -perustaitovalmennukseen aikuisille (http://ponnuhanke.blogspot.com/). Kansainvälisen vieraan innoittamana digivalmennuksen osallistujat etsivät tietoa ja tekivät esitelmät kuuluisista belgialaisistsa urheilijoista! Aikaa riitti Helsingissä myös vierailla aikuisten maahanmuuttajien peruskoulussa (https://helao.fi/fi/peruskoulu/), mistä vieras sai paljon uutta tietoa maahanmuuttajien koulutuksen järjestämisestä.

Toiset kaksi päivää vierähtivät nopeasti Tampereen yksikköön tutustuen. Tänä keväänä Erasmus+ -vaihtojaksoille itse osallistuneet ohjaajat Heli ja Petteri ottivat vieraan vastaan, ja esittelivät hänelle mm. monipuolista työpajatoimintaamme. Vieras sai heti myös kääriä hihat ja osallistua karjalanpiirakoiden leivontaan yhdessä pajalaisten kanssa!

Annelies sulautui joukkoomme hyvin ja oli erittäin kiinnostunut toiminnastamme. Toivomme, että hän sai jakson aikana paljon uusia ajatuksia työhön ja mukavia muistoja Suomesta!


Pajalaiset näyttävät mallia karjalanpiirakoiden leivontaan


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa