Kohdeorganisaatio Kursustrappen


Kohdeorganisaationi Kursustrappen toimii monipuolisesti aikuiskoulutuksen kentällä. Koulutusta ja valmennusta tarjotaan kolmen päälinjan mukaan: lyhytkursseja kenelle tahansa kiinnostuneelle, työllistymiseen valmentavaa toimintaa työtä vailla oleville henkilöille ja aikuiskoulutuksen pedagogisia opintoja opetus- ja ohjausalalla työskenteleville.


FVU-valmennus (lyhennetty sanoista Forberedende Voksenundervisning) on yksi muoto Kurustrappenin työllistymisen tukemiseen tähtäävästä toiminnasta. FVU:ssa vahvistetaan digitaitoja sekä tanskan kielen ja matematiikan taitoja. Tämä valmennus on suunnattu henkilöille, joilla on tarvetta taitojen vahvistamiseen esimerkiksi loppuun suorittamattoman peruskoulun takia.

På livet løs –ohjelman lähtökohta on hieman erilainen. Ohjelman nimi rennosti suomennettuna merkitsee ilmausta ”kaikki peliin”.  Erityisenä kohderyhmänä ovat työtä vailla olevat henkilöt, jotka kärsivät masennuksesta, ahdistuksesta, kroonisesta kivusta tai pitkään jatkuneesta stressistä. Ohjelmalla on kuntouttava ja hyvinvointia vahvistava lähtökohta, ja sen on tarkoitus kuljettaa osallistujia kohti omien voimavarojen vahvistamista ja pitkällä tähtäimellä kohti mielekästä harjoittelu- tai työpaikkaa.


Viimeksi mainitun ohjelman loivat Jette Nielsen Borgstrøm ja Tina Lindhold 12 vuotta sitten ja he toimivat edelleen vastuukouluttajina. Jettellä ja Ninalla on huikea kokemus ja laaja tietämys mindfullnessista, joogasta ja psykologiasta. Osallistujia on vuosien aikana ollut tuhatkunta. Pääsin viikon aikana seuraamaan Jetten ja Tinan mielenkiintoista työtä, josta kerron tarkemmin seuraavissa blogipostauksissa. Valitettavasti viikon aikana minut yllätti flunssa, joten jäin paitsi FVU-valmennukseen osallistumisesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa