Competence game


Kööpenhaminan viikon aikana pääsin tapaamaan Randi Jensenin, joka on Daghøjskoleforeningen (Tanskan Kansanopistoyhdistyksen) sihteeristön päällikkö. Randi kertoi minulle kattavasti tanskalaisista kansanopistoista ja oppimisesta epämuodollisissa ympäristöissä.

Randi on pitkän uransa aikana ollut mukana paljon pohjoismaisessa yhteistyössä. Keskustelimme myös oppimisesta, motivaatiosta sekä hyvän vuorovaikutuksen tärkeydestä ohjaajan ja osallistujan välillä.

Randi esitteli taitopelin, joka kehittämisessä hän on ollut mukana. Peli koostuu kahdenlaisista korteista: värikkäistä ja harmaista. Harmaissa korteissa on eri ammatteja musiikintuottajasta, ekonomiin ja nuorisotyöntekijään, ja värikkäissä korteissa on taitoja ja valmiuksia, kuten organisointitaitoja, johtamistaitoja ja innovatiivisen ajattelun taitoja. Peliä pelataan niin, että valitaan yksi ”pomo”, joka hakee työntekijää tiettyyn tehtävään. Muille pelaajille on jaettu värikkäät kortit ja he koettavat vakuuttaa pomon siitä, että juuri ne taidot, jotka ovat heidän korteissaan ovat keskeisiä työtehtävän kannalta. Randin mukaan peli on oikein hauska ja sopii myös ujommille osallistujille, sillä pelissä ei tarvitse puhua omista taidoista. Peli voi myös auttaa osallistujia huomaamaan omia vahvuuksiaan.

- Jaana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemusta rikkaampi

Job shadowing-matka Irlantiin

Aikuisoppijoiden seikkailu Espanjassa